Na onder andere KPN, Vodafone en T-Mobile ondersteunt nu ook Simyo bellen via wifi of 4G. Maar wat kun je nou eigenlijk met VoLTE en VoWifi?

Zo kun je met Simyo bellen via wifi en 4G

Simyo-klanten kunnen vanaf vandaag bellen met hun wifi- of 4G-verbinding, zo heeft de provider aangekondigd op zijn forum. Deze upgrade is per direct beschikbaar voor alle klanten, onafhankelijk van welk Simyo-abonnement je hebt. Wel zul je de optie eerst even moeten inschakelen op jouw smartphone. Dat kan doorgaans via de instellingen van de Telefoon-app.

Bellen over wifi of 4G werkt op veel, maar niet alle smartphones. Heb je jouw toestel in de afgelopen twee jaar gekocht, dan kun je er redelijk zeker van zijn dat het ondersteund wordt. Alleen op goedkopere Android-toestellen ontbreekt de optie soms nog. Ga je voor de iPhone of een wat duurdere smartphone van Samsung of Huawei, dan kun je direct met VoLTE en VoWifi aan de slag.

hoeveel belminuten

Wat is bellen via wifi en 4G?

Veel mobiele gesprekken gaan nu nog via oude mobiele netwerken. Die zijn langzamer, waardoor het langer duurt om verbinding te maken en de geluidskwaliteit lager is. Ook zijn ze vaak minder stabiel en weten ze niet altijd de binnenkant van je huis te bereiken. Daarom voeren steeds meer providers ‘VoLTE’ en ‘VoWifi’ in, afkortingen voor Voice Over LTE en Voice Over Wifi. In gewoon Nederlands is het bellen via 4G of wifi.

Wat zijn de voordelen van VoLTE en VoWifi?

Bij bellen over wifi of 4G komt een gesprek een stuk sneller tot stand. Met een ouderwets telefoongesprek moet je vier tot tien seconden wachten tot de telefoon van je gesprekspartner overgaat, met VoLTE is dat binnen een seconde gepiept. En heb je geen mobiel bereik, maar wel een wifi-netwerk, dan kun je gewoon bellen. Ook zouden stemmen en ander geluid iets beter moeten klinken.

Is bellen via wifi of 4G gratis?

Je kunt helaas niet gratis onbeperkt bellen als je je wifi- of 4G-verbinding gebruikt. Het gaat nog steeds gewoon van je belminuten af. Dat komt omdat het 4G-netwerk alleen wordt gebruikt om sneller verbinding te maken met de telefoonmast. De rest van het gesprek gaat nog via het reguliere netwerk, dus daar zitten nog wat kosten in voor de providers.