Simpel is op dit moment de grootste virtuele provider in Nederland. De provider heeft concurrenten Lebara en Lycamobile achter zich gelaten en beschikt nu over zo’n 900.000 klanten.

Simpel populair: de grootste virtuele provider

Dat blijkt uit een onderzoek van Telecompaper. Het succes en de flinke groei van Simpel is vooral te danken aan de kortingen waar consumenten de afgelopen maanden van hebben geprofiteerd. Zo kwam de virtuele provider met een actie waarbij klanten het eerste halfjaar maar één euro per maand hoefden te betalen. Daarnaast zou Simpel nog gaan profiteren doordat KPN stopt met Telfort.

IMEI-nummer

Bijna 40 procent van de Nederlandse markt is volgens Telecompaper in handen van virtuele providers. Tele2 en Telfort zijn nog groter dan Simpel, maar geen onafhankelijk bedrijf zoals Simpel dat wel is. Simpel was tot 2014 onderdeel van T-Mobile, maar maakte zichzelf toen los van deze organisatie. De virtuele provider maakt nog altijd wel gebruik van het netwerk van T-Mobile.

Sim only’s van Simpel

Hoewel de 1 euro-deal van Simpel inmiddels is afgelopen, heeft het bedrijf veel vaker interessante acties voor een sim only-abonnement. Op dit moment loopt de zogeheten ‘The Most Wanted Sim Only Deals’-actie.

Vrijwel alle sim only’s zijn afgeprijsd, wat betekent dat je bijvoorbeeld een abonnement met 4GB data en 500 sms’jes kunt afsluiten voor 10 euro per maand. Bekijk onze sim only-vergelijker voor de beste deals voor een Simpel sim only-abonnement.