Iedere maand gebeurt er weer een heleboel op het gebied van sim only-abonnementen, waardoor het lastig bij te houden is. OnlySim helpt je een handje met een handig overzicht van het belangrijkste nieuws.

Het belangrijkste sim only-nieuws van maart 2018

Iedere maand vinden er weer een hoop verschuivingen plaats op het gebied van sim only-abonnementen. Providers komen met nieuwe kortingsacties, faseren oude abonnementen uit of komen met interessante aanbiedingen. In dit artikel biedt OnlySim een overzicht van wat er de afgelopen maand allemaal is gebeurd.

Snelle Sim Only Weken bij T-Mobile

t-mobile abonnement

Bij T-Mobile begint de lente goed. Het bedrijf biedt namelijk tot en met 8 april korting op T-Mobile Go sim-only’s met onbeperkt bellen. Wat goed is om te weten is dat bij de sim-only van 10GB ook datavrije muziek inbegrepen zit. Dat betekent dat streamingdiensten zoals Spotify, Deezer en Tidal niet van je databundel afgaan.

Ben je nog niet overtuigd van T-Mobile? Check dan de sim-only prijsvergelijker van OnlySim. Daar zet je de abonnementen van T-Mobile op overzichtelijke wijze naast de abonnementen van andere providers. Ook kun je hier kijken hoeveel korting je bij andere providers krijgt, door producten te combineren, zoals vast internet en je mobiele abonnement.

Telfort introduceert nieuwe abonnementen met grotere databundels

De sim only-abonnementen van Telfort zijn op de schop gegaan. Alle sim only-bundels hebben nu standaard 150 belminuten. Voor wat je databundel betreft kun je kiezen uit 1GB, 5GB of 10GB aan data. Ook is er een abonnement zonder databundel, wat 7,50 euro per maand kost.

Nieuw is dat je bij Telfort kunt kiezen of je je abonnement per maand wil opzeggen, of een tweejarig contract aangaat. Kies je hiervoor, dan betaal je 2,50 euro bovenop de abonnementsprijs. Ook kun je voor een euro extra een onbeperkte belbundel. Die prijs is wel maar tijdelijk: normaal betaal je hier 3,50 euro voor.

Goed om te weten is dat je overgebleven minuten en MB’s nog steeds twee maanden geldig zijn. Verder betaal je 20 euro aansluitkosten voor een nieuw abonnement. Dat is een tientje meer dan voorheen. Je krijgt wel onbeperkt sms bij iedere sim-only.

Mobile World Congress 2018: nieuwe smartphones aangekondigd

MWC 2018 overzicht

Afgelopen maand vond het Mobile World Congress plaats, één van de grootste telecombeurzen ter wereld. Tijdens deze beurs kondigen veel smartphonefabrikanten hun nieuwe toestellen voor 2018 aan. Hier zaten high-end smartphones tussen zoals de Galaxy S9 van Samsung, maar ook goedkopere toestellen die interessant zijn in combinatie met een goedkope sim-only.

Zo werd bijvoorbeeld de Nokia 1 aangekondigd, een Android-smartphone met een adviesprijs van maar 89 euro. Dit instapmodel heeft alles aan boord wat je van een smartphone mag verwachten, maar dan voor een lage prijs. Kies je daarnaast voor een goedkope sim only-aanbieding, dan ben je op maandelijkse basis behoorlijk goedkoop uit.

→ Check het grote MWC 2018-overzicht voor meer informatie over alle aankondigingen