Iedere maand gebeurt er weer een heleboel op het gebied van sim only-abonnementen. Maar hoe hou je bij wat er allemaal gebeurt? OnlySim helpt je een handje met een handig overzicht van het belangrijkste nieuws.

Het belangrijkste sim only-nieuws van juli 2017

Iedere maand vinden er weer een hoop verschuivingen plaats op het gebied van sim only-abonnementen. Providers komen met nieuwe kortingsacties, faseren oude abonnementen uit of komen met interessante aanbiedingen. In dit artikel biedt OnlySim je een overzicht van wat er de afgelopen maand allemaal gebeurd en veranderd is.

Vodafone Red-abonnementen krijgen dubbele data

sim only-nieuwsHet bundeltegoed van Vodafone sim only’s werd afgelopen maand flink omhoog gegooid. De databundels van Red Essential en Red stegen van respectievelijk 1,5 en 5 naar 3 en 10GB. Het Red Super-abonnement steeg van 12 naar 20GB, wat iets minder dan een verdubbeling was. Daarnaast werd Vodafone Black geschrapt, en introduceerde het bedrijf de Start XL-bundel van 150 minuten en 2GB.

In de nieuwe situatie kun je kiezen uit vier Vodafone Start-abonnementen, eentje meer dan voorheen. De Start-abonnementen hebben allemaal een belbundel van 150 minuten en onbeperkt sms. Je kiest uit databundels van 0, 500, 1000 of 2500MB, waarbij de Start XL-bundel van 2500MB nieuw is in het rijtje.

Ben Dubbel Dubbel-weken lopen af

sim only-nieuwsBen begon in juni met de Dubbel Dubbel-weken, wat betekende dat alle bel-, sms- en databundels tijdelijk verdubbeld waren. Iedere nieuwe klant kreeg daarnaast gratis toegang tot 4G bij een sim only-abonnement. Deze actie liep halverwege juli af, wat betekent dat Ben zijn abonnementen weer herzien heeft.

Op moment van schrijven kun je bij ieder Ben sim-only abonnement kiezen tussen een contract van 2 jaar of één maand. Wat je belbundel betreft heb je de keuze uit 100, 300 of een onbeperkt aantal minuten. Voor je databundel kies je tussen 500, 1000, 2500 of 5000MB aan tegoed. Voor een euro meer per maand krijg je toegang tot het 4G-netwerk van T-Mobile, waar Ben gebruik van maakt.

Het einde van Ziggo Mobiel

sim only-nieuwsZiggo kondigde op de laatste dag van juli aan te gaan stoppen met Ziggo Mobiel-abonnementen. De virtuele provider stopte in april al met het verkopen van abonnementen uit eigen stal, maar stopt nu in zijn geheel met de dienstverlening op mobiel gebied. Vodafone en Ziggo voegden hun activiteiten op mobiel gebied in januari samen, om beter te concurrentie aan te gaan met andere providers.

Het bedrijf laat zijn bestaande klanten niet met lege handen achter. Zij krijgen automatisch in september of oktober een Vodafone-abonnement, dat vergelijkbaar is met hun bestaande Ziggo-abonnement. Klanten krijgen daarnaast een aanbod om eerder dan die tijd over te stappen naar een Vodafone-abonnement, dat volgens het bedrijf een fors grotere bundel bevat voor dezelfde prijs als het oude abonnement. Wil je niet over naar Vodafone? Dan mag je kosteloos je abonnement opzeggen.

Ben je op zoek naar een sim only-abonnement? In onze prijsvergelijker vind je altijd het meest actuele overzicht van de beste sim only-aanbiedingen, van alle Nederlandse providers.