Maandelijks gebeurt er weer een heleboel op het gebied van sim only-abonnementen, waardoor het soms lastig bij te houden is. OnlySim helpt je een handje met een duidelijk overzicht van het belangrijkste nieuws.

Het belangrijkste sim only-nieuws van december 2017

Sim-only abonnementen zijn continu aan verandering onderhevig. Providers komen met nieuwe kortingsacties, faseren oude abonnementen uit of komen met interessante aanbiedingen. In dit artikel biedt OnlySim een overzicht van wat er de afgelopen maand allemaal is gebeurd.

Tele2 verlaagt 3G-snelheid

sim only-nieuws

Klanten van Tele2 hebben vanaf eind januari een langzamere snelheid als ze verbonden zijn met een 3G-netwerk. De snelheid wordt dan verlaagd naar 2 Mbps, wat behoorlijk traag is in vergelijking met 4G. Daarmee zijn snelheden van 200 tot 300 Mbps mogelijk. Volgens de provider gebruiken Tele2-klanten het 3G-netwerk steeds minder, wat het steeds kostbaarder maakt voor het bedrijf om 3G aan te bieden. Voor dat netwerk is Tele2 namelijk afhankelijk van T-Mobile.

Voor de meeste klanten zal er weinig veranderen. Het 4G-netwerk van de provider is namelijk vrijwel landelijk dekkend. Mocht je onverhoopt toch opeens op 3G zitten, dan is 2 Mbps nog altijd snel genoeg om berichten via WhatsApp te versturen of je Facebook bij te werken.

Ondanks de overname, blijft Tele2 als merk voorlopig gewoon bestaan. In onze prijsvergelijker vind je het meest actuele aanbod van alle Tele2 sim only’s, zodat je nooit teveel betaalt.

Prijsverlaging bij Simyo

Simyo, het dochtermerk van KPN, heeft een prijsverlaging doorgevoerd voor verschillende abonnementen. Zo is de bundel met onbeperkt bellen een euro goedkoper geworden, terwijl je ook voor een bundel van 2GB een euro minder betaalt. De grootste prijsdaling vind je bij de bundel van 4GB: deze is met maar liefst drie euro gedaald, waardoor hij nog maar 12 euro per maand kost. Als je niet meer dan 4GB nodig hebt, is vooral dit abonnement een stuk aantrekkelijker geworden.

Daarnaast biedt de provider voortaan een grotere databundel van 8GB aan. Deze 8GB-bundel kost 16 euro per maand, waarbij je ook toegang tot 4G krijgt. Deze bundel wordt nog eens verdubbeld als je daarnaast vast internet en televisie afneemt bij KPN, via Simyo Compleet.

Via de prijsvergelijker van OnlySim vind je altijd de laagste en meest actuele prijzen voor een Simyo sim-only. Hier vind je alle bundels terug, en kun je eenvoudig prijzen vergelijken met andere providers.

Beste budgetsmartphones onder de 100 euro

Een degelijke smartphone hoeft tegenwoordig echt geen honderden euro’s meer te kosten. Voor minder dan 200 euro zijn er al telefoons met een mooi design, degelijke camera’s, puik scherm en snelle hardware. Maar zelfs als je nóg minder uit wil geven, is er genoeg te kiezen.

Hieronder zetten we de beste budgetsmartphones van zo’n 100 euro voor je op een rijtje. In combinatie met een sim only-aanbieding ben je zo goedkoop uit, wat het een aantrekkelijke optie maakt om hiervoor te kiezen. Alle prijzen die hieronder genoemd worden zijn correct op moment van publicatie.

→ Check ons overzicht van de beste budgetsmartphones onder 100 euro