Iedere maand gebeurt er weer een heleboel op het gebied van sim only-abonnementen, waardoor het lastig bij te houden is. OnlySim helpt je een handje met een handig overzicht van het belangrijkste nieuws.

Het belangrijkste sim only-nieuws van april 2018

Iedere maand vinden er weer een hoop verschuivingen plaats op het gebied van sim only-abonnementen. Providers komen met nieuwe kortingsacties, faseren oude abonnementen uit of komen met interessante aanbiedingen. In dit artikel biedt OnlySim een overzicht van wat er de afgelopen maand allemaal is gebeurd.

Hollandsnieuwe: extra tegoed bij Nieuwste Aanwinst-weken

Alle hollandsnieuwe sim-only’s zijn uitgebreid met extra tegoed tijdens de Nieuwste Aanwinst-weken. Dat is handig, want zo kun je besparen met een goedkoper abonnement dan je normaal misschien zou nemen. In eerdergenoemde artikel vind je een overzicht van hoeveel extra tegoed je krijgt. In onze sim only-vergelijker vergelijk je deze sim-only’s overzichtelijk met andere providers.

Hollandsnieuwe pakt het qua abonnementsstructuur anders aan dan de concurrent. Zo bevat je sim-only geen losse belminuten, sms’jes of data, maar krijg je een aantal eenheden die je aan alledrie die zaken kunt opmaken. Ook kun je niet over je tegoed heengaan, want als je abonnement op is, stopt je verbruik. Heb je nog even bedenktijd nodig voordat je een sim-only bestelt? De actie loopt nog tot en met 20 mei.

Tele2 noteert groei in klantenbestand, blijft concurreren

Tele2 meer klanten

Tele2 heeft in het afgelopen kwartaal zo’n dertigduizend nieuwe klanten mogen verwelkomen. Ondanks de aankomende overname door T-Mobile groeit de provider nog altijd gestaag in Nederland, terwijl de prijzen concurrerend blijven. Wel werd Tele2 Nederland apart vermeld in de kwartaalcijfers: door de overname telt Nederland niet meer mee voor het totaal.

Doordat er voorlopig nog niets verandert bij Tele2, is het dus nog altijd de moeite waard om een sim only-abonnement bij het bedrijf af te sluiten. Vooral voor sim-only’s met grote databundels blijft de provider één van de meest voordelige opties, al zijn Simpel en Youfone wel iets goedkoper. Bij die providers kun je alleen geen onbeperkte databundels afnemen.

Tele2 gooit assortiment om met éénjarige abonnementen en 20GB-bundel

Ondanks de overname door T-Mobile, zit Tele2 niet stil. Er is een nieuwe bundel bijgekomen met een datategoed van 20GB, waar je voorheen kon kiezen uit 10GB of onbeperkt. Ook is het nu mogelijk om abonnementen van één jaar af te sluiten voor een euro extra, en kosten maandelijks opzegbare abonnementen nu twee euro meer per maand.

Wat opvalt is dat door de komst van de 20GB-bundel de sim-only met onbeperkt data wat duurder geworden is. Waar een volledig onbeperkte sim-only eerst 25 euro per maand kostte met een looptijd van twee jaar, kost dit abonnement nu 28 euro per maand. Check onze vergelijker met Tele2 sim-only’s om de meest actuele prijzen te bekijken. Zo betaal je nooit teveel!