Ben je van plan om de Samsung Galaxy S10, S10 Plus of S10e aan te schaffen? Dan kan je het toestel met een abonnement kiezen of voor een sim only gaan. In dit artikel leggen we uit waarom het (financieel) slim is om de Samsung Galaxy S10 sim only te kopen.

Dit moet je weten over de Samsung Galaxy S10 (Plus)

De Samsung Galaxy S10-serie bestaat uit drie modellen. De S10 is de reguliere uitvoering en heeft een 6,1 inch-scherm met een gaatje voor de frontcamera. De Galaxy S10 Plus beschikt over een 6,4 inch-display met een gat voor twee frontcamera’s, bedoeld om betere selfies te maken. Het derde model is de Galaxy S10e, die een kleiner 5,8 inch-scherm met cameragaatje heeft. De vingerafdrukscanner is in de zijkant verwerkt, waar die bij de S10 (Plus) onder het display zit. Ook heeft de S10e twee camera’s achterop, waar de S10 (Plus) er drie heeft.

Alle drie de smartphones draaien op een snelle Exynos-processor met 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Ook ondersteunen ze draadloos opladen en snelladen via de usb-c-aansluiting. Op de toestellen is Android 9.0 (Pie) geïnstalleerd.

De losse Galaxy S10e heeft een adviesprijs van 749 euro. Voor de losse Galaxy S10 betaal je 899 euro en de losse S10 Plus kost 999 euro.

Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 sim only scheelt een abonnement

Providers en (web)winkels promoten graag de mogelijkheid om een Samsung Galaxy S10 met een mobiel abonnement te kiezen. De all-in-maandprijs klinkt aantrekkelijk en je betaalt de relatief dure smartphone in één of twee jaar af. Dat is natuurlijk fijner dan in één keer de aankoopprijs betalen. Toch is het financieel meestal slimmer.

Een sim-only is vaak goedkoper dan een abonnement met dezelfde bel-, sms- en internetbundel. Vergelijk je de losse prijs van de S10 met het bedrag dat je bij een abonnement betaalt, dan ben je vaak even duur uit. Onder de streep is een sim only met een los toestel dus voordeliger. Een bijkomend voordeel is dat de smartphone meteen van jou is omdat je hem zelf gekocht hebt. Bij een abonnement is de S10 pas echt van jou als je abonnement is afgelopen.

Sim-only levert geen BKR-registratie op

Een tweede, belangrijke reden om een Samsung Galaxy S10 sim only te kiezen, is dat je geen BKR-registratie krijgt. Sinds 1 mei 2017 wordt elk mobiel abonnement met een ‘gratis’ toestel als een lening geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Zo kunnen partijen als hypotheekverstrekkers zien welke lopende leningen je hebt en of je financiële situatie ruimte biedt voor een nieuwe lening.

Lees ook: zo vermijd je een BKR-registratie

Afhankelijk van de hoogte van het telefoonkrediet, kan je door een BKR-registratie tussen de drieduizend en zesduizend euro minder hypotheek lenen. Het loont dus om een BKR-registratie te vermijden. Omdat een sim only abonnement geen toestel omvat, blijf je buiten beeld van het BKR.

→ Check de beste sim only aanbiedingen met onze prijsvergelijker