De 4G-dekking van Nederlandse providers wordt beter. Volgens OpenSignal, gespecialiseerd in het in kaart brengen van mobiele dekking, doen vooral Tele2 en T-Mobile goed.

OpenSignal meet 4G-dekking in Nederland

OpenSignal heeft een app die gebruikers dekkingskaarten en nabijgelegen openbare wifi-netwerken toont. Daarnaast voert de app elk kwartier een meting op de achtergrond uit om door te geven met welk type netwerk de  telefoon verbonden is en van welke zendmasten gebruik wordt gemaakt. Met deze informatie wordt gemeten hoe het zit met de 4G-dekking in Nederland.

Momenteel kan met de app in 83 procent van de gevallen een test via 4G worden gedaan. Dat percentage was een half  jaar geleden nog 80 procent. Nederland behoort volgens OpenSignal tot de top van landen met een snel en betrouwbaar 4G-netwerk, al is het verschil met het Koreaanse LGT (99,6 procent) groot.

Bij Tele2 steeg het percentage tests via 4G van 51 naar 70 procent en bij T-Mobile van 72 naar 84 procent. KPN (87 procent) en T-Mobile (84 procent) bleven nagenoeg gelijk. In België liggen de percentages volgens OpenSignal stukken lager. Bij Proximus en Mobistar verliepen het afgelopen kwartaal 71 procent van de tests via 4G, bij Base slechts 50 procent. België scoort dan ook gemiddeld als het aankomt op 4G-dekking.

Ben je op zoek naar een nieuw abonnement met een snelle mobiele internetverbinding? Check dan eens ons overzicht van sim only 4g abonnementen. Je kunt ze gemakkelijk onderling vergelijken en bekijken welke provider de hoogste 4G-internetsnelheid biedt. Meer over de globale uitrol van 4G lees je hier.