De databundels bij alle Vodafone Red-abonnementen zijn nu twee keer zo groot. Daarnaast wordt de prijs van enkele Vodafone Start-abonnementen aangepast.

Nieuwe Vodafone Red-abonnementen

Bij een Vodafone Red Essential-abonnement krijg je nu 3GB aan data per maand, voorheen slechts 1,5GB. Ook de databundels van Vodafone Red (van 5 naar 10GB) en Red Super (12 naar 20GB) zijn flink gegroeid. De prijzen zijn daarentegen gelijk gebleven. Voor de actuele Vodafone Red-aanbiedingen kijk je in onze prijsvergelijker.

Daarmee treedt Vodafone in de voetsporen van andere providers, die al geruime tijd grotere databundels bieden. Zo is er een KPN sim only-abonnement met 25GB per maand. Zowel T-Mobile als Tele2 bieden zelfs abonnementen met onbeperkt mobiel internet aan. Vodafone Red Super is daarmee het ‘kleinste’ van de grote abonnementen van de vier grote providers. Toch is 20GB nog altijd stukken meer dan de gemiddelde Nederlanders in een maand verbruikt.

Helaas zijn de grotere databundels alleen beschikbaar voor nieuwe klanten of klanten die hun abonnement verlengen. Heb je op dit moment al een abonnement, dan zit je vast aan je huidige databundel. Wel kun je je huidige abonnement aanpassen om al direct te profiteren, maar dat heeft mogelijk ook gevolgen voor je maandprijs.

Vodafone Start-abonnementen vernieuwd

Ook bij de goedkopere Vodafone Start-abonnementen veranderen er een aantal zaken. Vodafone Start S, met 150 belminuten, krijgt nu een adviesprijs van 16 euro per maand. Start M, met 150 belminuten en 500MB data, daalt van 17,50 euro naar 17 euro per maand. Het Start L-abonnement is ongewijzigd. Tot slot is er een nieuw Start XL-abonnement. Dat heeft een adviesprijs van 26 euro per maand, voor 150 belminuten en 2GB data per maand.

De oude Vodafone Smart- en Black-abonnementen worden geschrapt. Bestaande klanten kunnen deze abonnementen blijven gebruiken, maar niet meer verlengen. Zij moeten overstappen naar een nieuw abonnement. Klanten met de andere abonnementen blijven ook hun huidige maandprijs betalen.

Let wel: de genoemde prijzen zijn adviesprijzen. In de praktijk biedt Vodafone vrijwel altijd korting op zijn abonnementen, waardoor je doorgaans minder betaalt. Bekijk voor de meest actuele tarieven de OnlySim prijsvergelijker.