Nederlanders maken steeds meer gebruik van mobiele netwerken. Volgens cijfers van de Autoriteit Consument en Markt blijft het verbruik van zowel belminuten als de databundel stijgen.

Nederland dataverbruik

Volgens de Autoriteit Consument & Markt verbruiken Nederlanders steeds meer van hun databundel en belminuten. In het tweede kwartaal van 2016 bleef het 4G-verbruik stijgen ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar, terwijl er ook meer gesms’t en gebeld werd.

Tegenover het eerste kwartaal van het jaar werd er maar liefst 28 procent meer data verbruikt, terwijl er 9 procent meer belminuten verstookt werden. Er werd zelfs een record bereikt wat betreft het totale aantal gebelde minuten van 7,9 miljard. Het aantal verstuurde sms’jes steeg voor het eerst sinds een jaar, wat opvallend is aangezien sms’jes juist in populariteit ingeleverd hebben dankzij apps als WhatsApp.

De reden dat het aantal verbruikte belminuten en sms’jes toegenomen is hangt volgens de ACM samen met het introduceren van abonnementen die onbeperkt bellen en sms’en aanbieden. Dit jaar werden er veel abonnementen geïntroduceerd bij alle providers die zowel een onbeperkte voorraad belminuten als sms’jes boden.

De ACM merkt ook op dat de komst van Tele2 als vierde mobiele netwerk in Nederland de concurrentie heeft aangewakkerd. Dit zou deels verklaren waarom providers dit jaar doorgaans ruimere bundels aanboden dan in eerdere jaren doordat iedereen zijn aanbod wilde verbeteren.

Op zoek naar een abonnement met onbeperkte data? Check onze prijsvergelijker met het actuele aanbod Sim Only’s met onbeperkt internet.