De bekende prepaidprovider Lebara biedt vanaf nu ook Lebara sim only abonnementen aan. Uniek is dat je abonnement ook buiten de EU zonder torenhoge kosten bruikbaar is.

Lebara sim only-abonnementen: dit moet je weten

Lebara breidt zijn aanbod in eerste instantie uit met een drietal sim only-abonnementen, als aanvulling op de prepaidbundels die de provider al biedt. Consumenten hebben de keuze uit een databundel met 1, 2 of 3GB voor respectievelijk 15, 20 of 25 euro per maand.

Met elk abonnement kun je bovendien onbeperkt bellen naar Nederlandse nummers en krijg je 200 sms’jes. Bellen en sms’en naar andere klanten van Lebara Nederland is gratis. Europese regulering zorgt ervoor dat je Lebara-abonnement, net als bij andere providers, in de hele Europese Unie gebruikt kan worden. Dat betekent dat je roamt zonder extra kosten.

Lebara All In International

iPhone 6 losse simkaart en houder
Apple iPhone 6 met losse simkaart en simkaarthouder

De provider gaat zelfs nog een stapje verder en biedt ook de All In International-bundel aan. Deze bestel je in combinatie met een ander abonnement voor 15 euro per maand. Vervolgens krijg je 500 belminuten en 3GB extra die je niet alleen binnen de Europese Unie, maar ook in de Verenigde Staten, Canada en China kunt gebruiken. Bij andere providers betaal je al gauw meerdere euro’s per MB in deze landen.

Lebara gebruikt in Nederland het netwerk van KPN. Hoewel die provider een landelijk dekkend 4G-netwerk heeft, kun je bij Lebara vooralsnog alleen het 3G-netwerk gebruiken. De download- en uploadsnelheden daarvan liggen een stuk lager.

Dat is jammer, want bij veel andere providers kun je al wel terecht voor een sim only-abonnement met 4G. Bovendien zijn er verschillende KPN sim only-abonnementen die grotere bundels bieden voor een lagere prijs. De Lebara sim only-abonnementen zijn vooral aantrekkelijk door hun relatief lage buitenlandse tarieven.