Consumenten die een abonnement met kortere looptijd zoeken, worden door KPN verplicht om voor een sim only te kiezen. KPN schrapt abonnementen van 1 jaar in combinatie met toestellen.

Eenjarig abonnement KPN: altijd sim only

Klanten die op dit moment een eenjarig abonnement met toestel hebben bij de provider kunnen dit niet verlengen tenzij ze overstappen naar een KPN sim only abonnement. Volgens KPN kiezen vrijwel alle klanten van abonnementen met een toestel inmiddels voor een aanbod van twee jaar, omdat daarmee een groter deel van het toestel betaald kan worden. Om het aanbod simpeler te maken wordt het eenjarige abonnement daarom alleen aangeboden als sim only-abonnement.

 

Aan het sim-only aanbod verandert niets. Zoals voorheen behoudt je daarbij de mogelijkheid om een abonnement van twaalf of vierentwintig maanden af  te sluiten. KPN biedt geen abonnementen die slechts een maand lopen, in tegenstelling tot maandelijks opzegbare sim only-abonnementen van providers als Ben en Tele2.

Eenjarige abonnementen met toestel waren enkele jaren geleden nog erg populair, omdat klanten met deze abonnementen een grotere flexibiliteit hadden. Veel populaire toestellen zijn inmiddels echter te duur om met een goedkoper abonnement te kunnen leveren. Klanten die bijvoorbeeld een iPhone 6S of Samsung Galaxy S7 bij een eenjarig abonnement zoeken zijn genoodzaakt een fors eenmalig bedrag bij te betalen.

Sim only-abonnementen KPN

Er zijn verschillende KPN sim only-abonnementen met een looptijd van twaalf maanden. Het goedkoopste abonnement kost 22,50 euro per maand en biedt consumenten 150 belminuten of sms’jes met een databundel van 500MB. Voor 42,50 euro per maand krijg je de beschikking over een bundel met onbeperkte belminuten en sms’jes plus een databundel van 10GB per maand. Elk abonnement heeft toegang tot het 4G-netwerk van KPN, waarmee maximale downloadsnelheden van 225 Mbps mogelijk zijn.