KPN is begonnen met de uitrol van 4G bellen in Nederland. Klanten van de provider kunnen straks telefoneren via het snelle mobiele internet. OnlySim zet de voordelen van ‘Voice Over LTE’ op een rijtje.

KPN 4G bellen

Volgens KPN wordt 4G bellen uiteindelijk de nieuwe standaard voor mobiele telefonie. Voorlopig kunnen echter slechts een klein aantal klanten van de nieuwe dienst profiteren. De provider zegt dat klanten stapsgewijs toegang krijgen tot de nieuwe technologie. Door de gefaseerde uitrol kan het enkele maanden duren voor iedereen aan de beurt is.

Bovendien zijn alleen relatief recente smartphones voorzien van ondersteuning voor Voice Over LTE. Volgens KPN zijn bezitters van de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge als eerste aan de beurt. Het bedrijf heeft de voorbije maanden uitvoerig getest met die toestellen. Smartphones van andere fabrikanten zijn daarna aan de beurt.

In Nederland wordt 4G tot nu toe alleen gebruikt voor mobiel internet. Dat is stukken sneller dan 3G, waardoor je onderweg moeiteloos films kunt streamen en snel grote bestanden kunt downloaden. 4G kan echter ook gebruikt worden om te bellen. Dat heeft verschillende voordelen.

  • Het gesprek wordt sneller opgestart: 4G maakt vlot verbinding waardoor je minder lang hoeft te wachten;
  • Je kunt bellen met ‘HD Voice’: betere geluidskwaliteit waardoor je gesprekspartner een stuk duidelijker klinkt;
  • Je behoudt je 4G-verbinding: normaal schakelt je smartphone tijdens het bellen over naar 2G of 3G. Wil je tijdens het gesprek wat opzoeken, dan is je internet plots een stuk sneller. Dat hoeft met 4G bellen niet meer.

4G bellen van KPN wordt de komende tijd uitgerold voor alle klanten met een abonnement bij de provider. Bekijk ook ons overzicht met de beste aanbiedingen voor KPN sim only. Gebruikers krijgen automatisch een SMS met meer informatie zodra ze overgezet worden door de provider.