Het dataverbruik van Vodafone -klanten is met 55 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.  Dat is te danken aan  een groter aantal beschikbare 4G-toestellen.

4G Dataverbruik Vodafone

De cijfers zijn afkomstig uit Vodafone’s jaarcijfers van afgelopen boekjaar, dat van 1 april 2015 tot 31 maart 2016 liep. De groei in dataverbruik komt volgens het bedrijf door het landelijk beschikbare 4G-netwerk en het steeds groter wordende aantal klanten met een toestel dat 4G  ondersteunt. Met de groei komt het totaal aan verbruikte data neer op 33.405 terabytes. Aan het einde van het afgelopen boekjaar beschikten maar liefst twee miljoen klanten over een toestel dat kan gebruikmaken van 4G en 4G+, de twee snelste netwerken in Nederland.

Alhoewel het er een stijging in het dataverbruik plaatsvond, is het aantal klaten gedaald. In de jaarcijfers valt te zien dat het aantal klanten met een vast abonnement met 0,5 procent is gedaald tot 3,859 miljoen klanten. Het aantal prepaid-gebruikers daalde het afgelopen boekjaar met 8,6 procent naar 1,171 miljoen klanten bij Vodafone. Ook het aantal verstuurde sms-jes blijft in een neerwaartse spiraal zitten: een daling van 22,5 procent brengt het totaal op 268 miljoen sms’jes.

Op zoek naar een nieuw abonnement? Check het huidige aanbod van Vodafone sim only aanbiedingen en vergelijk het met de concurrentie.

Joint venture Vodafone en Ziggo

Een ander belangrijk detail uit het afgelopen boekjaar is de joint venture van Vodafone en Ziggo. Vodafone richt deze samen met Ziggo’s moederbedrijf Liberty Global op, zodat de nieuwe aanbieder beter concurrentiestrijd aan kan gaan met bedrijven als KPN, Tele2 en T-Mobile. De samenwerking moet wel nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie. De verwachting is dat eind dit jaar groen licht wordt gegeven voor de samenwerking.