Wil je zo min mogelijk kwijt zijn aan je mobiele telefoon? Zelfs met een beperkt budget heb je meer dan genoeg keus. Dit zijn de beste smartphones van rond de 100 euro.

Beste budgetsmartphones onder 100 euro

Een degelijke smartphone hoeft tegenwoordig echt geen honderden euro’s meer te kosten. Voor minder dan 200 euro zijn er al telefoons met een mooi design, degelijke camera’s, puik scherm en snelle hardware. Maar zelfs als je nóg minder uit wil geven, is er genoeg te kiezen.

Hieronder zetten we de beste budgetsmartphones van zo’n 100 euro voor je op een rijtje. In combinatie met een sim only-abonnement ben je zo goedkoop uit, wat het een aantrekkelijke optie maakt om hiervoor te kiezen. Alle prijzen die hieronder genoemd worden zijn correct op moment van publicatie.

1. Motorola Moto C Plus (101 euro)

Ondanks dat de Moto C Plus nét boven de grens van 100 euro zit, vind je haast geen betere smartphone voor deze prijs. Het toestel heeft een mooi scherm, ondersteuning voor 4G en een lange adem op het gebied van accuduur. Daarnaast onderscheidt de Moto C Plus zich door de kale software, want op de Moto-app na wordt er geen overbodige software meegeleverd. Bovendien heeft de Moto C Plus een grote accu aan boord, met een capaciteit van 4000 mAh. Hierdoor kun je ruimschoots twee dagen gebruik uit het toestel halen. Check de beste aanbiedingen om de Moto C Plus los te kopen.

 • 5 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
 • 1,3GHz quadcore-processor met 1GB werkgeheugen
 • 8 en 2 megapixel-camera aan de achter- en voorkant
 • Draait op Android 7.0 (Nougat)

2. Alcatel U5 (75 euro)

Ook Alcatel staat er om bekend degelijke smartphones te maken voor een lage prijs. De Alcatel U5 heeft een scherm van 5 inch, een camera van 5 megapixel achterop en 2 megapixel-frontcamera voor selfies. Van de quadcore-processor met 1GB werkgeheugen hoef je niet teveel te verwachten, maar voor basistaken voldoet deze prima. Verder kun je met het toestel verbinding leggen met 4G-netwerken, wat het internet lekker snel houdt als je onderweg bent. Vooral als je op zoek bent naar je eerste smartphone is de Alcatel U5 een uitstekende keus. Check de beste aanbiedingen om de Alcatel U5 los te kopen.

 • 5 inch-scherm met resolutie van 854 bij 480 pixels
 • 1,1GHz quadcore-processor met 1GB werkgeheugen
 • 5 en 2 megapixel-camera aan de achter- en voorkant
 • Draait op Android 6.0 (Marshmallow)

3. Wiko Freddy (89 euro)

Wiko is ons land een onbekende naam, maar in thuisland Frankrijk heeft het bedrijf veel succes met zijn budgettelefoons. In dat land is Wiko zelfs één van de grootste smartphonemerken. De Wiko Freddy onderscheidt zich met 4G-ondersteuning, uitbreidbare opslag (tot 64GB) en een aardig scherm. Ook fijn is dat je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren voor de behuizing. Check de beste aanbiedingen om de Wiko Freddy los te kopen.

 • 5 inch-scherm met 854 bij 480 pixels
 • Vlotte quadcore-processor met 1GB RAM
 • 8GB aan uitbreidbare opslag
 • Draait op Android 6.0 (Marshmallow)

4. Nokia 2 (119 euro)

Nokia is weer helemaal terug van weggeweest. De Nokia 2 is nieuwe smartphone die voor een lage prijs behoorlijk wat smartphone biedt. Op moment van schrijven kost het toestel nog meer dan 100 euro, maar dit zakt de komende maanden nog onder die grens. Het toestel is voorzien van een 8 megapixel-camera achterop, en een exemplaar van 5 megapixel voor selfies. Bijkomend voordeel is dat Nokia bekend staat om het snel uitrollen van updates. De Nokia 2 krijgt dan ook snel Android 8.0 (Oreo). Check de beste aanbiedingen om de Nokia 2 los te kopen.

 • 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
 • Snelle quadcore-processor met 1GB werkgeheugen
 • 8GB aan uitbreidbare opslag
 • Draait op Android 7.1 (Nougat)

Sim only-abonnement

Bovenstaande budgetsmartphones zijn aantrekkelijke opties als je ze combineert met een goedkoop sim only-abonnement. In onze prijsvergelijker vind je altijd de beste sim only-aanbiedingen. Zo bespaar je niet alleen geld, maar heb je ook genoeg minuten en data om de maand door te komen.